041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Šola v naravi – četrti dan

Jun 16, 2017

4.dan je bilo težko vstati, saj smo v sredo zvečer pozno zaključili z aktivnostmi – zabavali smo se z igrami brez meja. Učitelji so si izmislili osem različnih športnih iger, v katerih smo morali vključiti vse naše spretnosti, vztrajnost in iznajdljivost. Najbolj zanimiva je bila igra »rakci«, pri kateri smo v paru med hrbti prenašali plavalno desko. Zabavali smo se tudi pri igri prenašanja vode v plastičnih kozarčkih in prenašanja balinčkov na čelu. Jokerji so nam pomagali in na koncu so zmagali najbolj spretni.

Četrtkovo popoldne smo pričeli na pomolu in z ladjico odpluli v Piran. Čeprav se je ladjica imenovala Resnik, nismo bili resni, saj smo se v družbi prijaznega mornarja zabavali s petjem, se javili na radio Robin, opazovali slovensko obalo in njene lepote.

V Piranu smo se čudili najrazličnejšim rastlinam in živalim morja v Akvariju. Prepoznali smo mlade morske pse, škarpeno, morskega skata, školjke… Pri gasilnem domu nas je pričakal izkušeni gasilec Gorazd, ki nam je zelo natančno in doživeto pripovedoval o izkušnjah pri svojem delu. Z navdušenjem in vprašanji smo opazovali potapljaško opremo in vse pripomočke, potrebne za reševanje v morju ali pri podvodnem ribolovu.

Končno smo si privoščili še sladoled na Tartinijevim trgu. Tik pred odhodom v Ankaran, smo v slovo pozdravili ogromno meduzo. Ob povratku smo ladjico krmarili tudi sami.

O dogodkih 5. dne vam bomo poročali v živo, se vidimo 🙂

Lep pozdrav učenci 4.r in učiteljici Sara Furlan in Maja Funa

Najbolj iskano

(Skupno 57 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost