041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Poslanica ministrice ob začetku novega šolskega leta

Sep 4, 2017

Dragi otroci v vrtcih, šolarke in šolarji, učenke in učenci, dijakinje in dijaki, poletne počitnice se končujejo, pred nami je novo šolsko leto. Upam, da ste imeli krasno poletje, zaslužili ste si ga. Vem, da komaj čakate, da s sošolci in sošolkami delite svoja poletna doživetja.

V naslednjih mesecih vas čakajo novi, drugačni izzivi, verjamem, da jih že radovedno pričakujete. Vaše vzgojiteljice in vzgojitelji, učiteljice in učitelji so dobro pripravljeni. Neizmerni so bazeni znanja, iz katerih boste lahko črpali, različne aktivnosti že čakajo na vas. Morda vas bodo kakšne vsebine, predmeti ali učne ure kdaj bolj zanimali, spet drugi kdaj morda malo manj. V tem ne boste prav nič drugačni, kot smo bili pred vami tudi vsi mi. Spomnim se, kako zelo sem se sama veselila učnih ur slovenščine, pa tujih jezikov, da niti ne omenjam telovadbe; te ure so se mi vedno zdele prekratke, medtem ko je kdo drug morda komaj čakal pouk pri drugih predmetih.

Tako za vas kot tudi za učitelje je pomembno, da skupaj ustvarjamo spodbudno in varno učno okolje. (Med)vrstniško nasilje, bodisi verbalno ali fizično, žal ni redkost, zato je prav, da se o tem vsi skupaj odkrito pogovarjamo in iščemo rešitve.

Ne pozabite: izobrazba je zelo pomembna, znanje pa naložba za življenje. In vrednote štejejo.

Zato sprašujte svoje učitelje in učiteljice, delite ideje, ki zaposlujejo vaše misli, izkoristite priložnosti, ki se vam ponujajo, in potenciale, ki jih imate. Ne glede na to, kaj boste počeli, bodite ob tem spoštljivi in strpni. Priskočite drug drugemu na pomoč, kadar je to potrebno.

Srečno v novem šolskem letu!

Video si lahko ogledate tukaj.

Najbolj iskano

(Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost