041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Od zrna do kruha

Apr 26, 2017

Začetek tedna  so  si učenci 1.a, 1.b in 1. 2. 3. razreda z Goč polepšali z obiskom Petrove kmetije v Narinu.

Kako poteka delo in koliko truda je potrebno, da iz pšeničnega zrna zamesimo dišeč kruh, smo na tej kmetiji spoznali in pri delu tudi sodelovali. Mlatenje žita, ločevanje zrna, mletje in pridobivanje moke je bilo za vse zelo zanimivo. Najbolj pa je otroke razveselila peka kruha v stari črni kuhinji v pravi krušni peči. Vsak je zamesil svoj hlebček. Ob čakanju na domač kruh so otroci še zapeli. Z velikim zanimanjem so tudi prisluhnili gospodinji, ki nam je pripovedovala o življenju nekoč v tej kuhinji. Kako lepo diši domač kruh in tudi kaj vse za kruh naredimo, si bodo otroci za vedno zapomnili.

Lea Kobal,  Foto:Tanja Tomažič

Najbolj iskano

(Skupno 80 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost