041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Salon Expon

Maj 5, 2017

Salon Expon je lutkovna predstava za vse generacije. Pred 25 leti so jo pod vodstvom lutkovne mojstrice, učiteljice Ade Bačar, uprizorili vipavski osnovnošolci. Nostalgija po preteklih časih, ko so z mentorico Ado prekrižarili Slovenijo in zamejstvo in imeli več kot 70 nastopov, je bivše člane lutkovne skupine  nagovorila, da so se pred dobrim letom odločili ponovno oživiti predstavo, v kateri Skazomaza (igra jo Petra Rodman) v svojem slonu pravljičnim osebam popravlja osebne napake.

Ta realistično pravljična igrica je še bolj kot pred leti aktualna danes, ko želimo biti vsi popolni, lepi, vitki, uspešni, mladi … Danes nam je ogledalo in vodilo splet, kjer je skoraj vse mogoče in dosegljivo.  A za kakšno ceno?

Prav o tem, da so naše napake tiste, ki nas delajo posebne, drugačne, zanimive in edinstvene, govori predstava Salon Expon – salon za ekspresno poudarjanje osebnih napak.

Ekipi, ki jo sestavljajo Petra Rodman, Andraž Lukin, Sebastjan Žgur, Mitja Lavrenčič, Nataša Nabergoj Jermol, Urška Murn, Irena Nabergoj Gregorič, Damjan Gorkič, Tatjana Oprešnik Rodman, Tea Pišot, Tanja Starc, Tea Fabjan, Katarina Lampe in Jerica Kravos, je pri dramaturški pripravi najprej s svojo izkušenostjo in zagnanostjo pomagala Ada Bačar, do dokončne upodobitve pa jim je pomagal Jože Zajc, priznan oblikovalec lutk in režiser.

Posodobljena predstava v novi živopisani podobi je nasmejala tako učence razredne kot predmetne stopnje. Poseben čar daje igri glasba. Še naslednji dan so si nekateri otroci po hodnikih popevali in požvižgavali melodijo songa.

Zahvaljujemo se lutkarjem, v veliki večini staršem naših otrok, da so si sredi delovnega tedna vzeli čas in sijajno odigrali dve predstavi.

Najbolj iskano

(Skupno 139 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost