041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

PŠ Podnanos: Pišem z roko

Maj 24, 2017

PIŠEM Z ROKO GOSPODU ŽUPANU – 15.5.2017

PIŠEM Z ROKO S STARŠI IN STARIMI STARŠI – 18.5.2017

V okviru TEDNA VSEŽIVLJENJSKEGA UČENJA ter projekta PIŠEM Z ROKO smo v ponedeljek, 15.5.2017, županu Občine Vipava g. Ivanu Princesu pisali razglednice z željami in pobudami! Drugošolci v Podnanosu si želijo več varnih pločnikov in kolesarskih poti, novih klopi in stolov, ker se stari že majejo, igrala in izboljšave v vaseh in zaselkih, ki bi vsem koristile. Mogoče se bodo njihove želje in pobude počasi tudi udejanjile.

V četrtek, 18.5.2017 smo se takoj zjutraj srečali s starši in starimi starši na šoli v Podnanosu. Najprej smo uredili prostor za delo za vse sodelujoče. Na voljo smo imeli različne papirje, črtalnike in pisala za pisanje s pisanimi črkami. Učenci in gostje so samostojno pisali z različnimi pisali na različne podlage in pri tem prav uživali. Nekatere je pisanje celo oznojilo, saj tega že dolgo niso počeli. Učenci so občudovali pisavo svojih staršev in starih staršev, oni pa tudi niso skrivali ponosa in navdušenja nad pisanjem svojih otrok in vnukov. Seveda so vse izdelke tudi likovno okrasili. Ko smo po zaključenem delu prebrali vsa sporočila in zapise, se je utrnila tudi kakšna solza ganjenosti!

Malo smo pokukali še v kaligrafijo ter spoznali pripomočke in peresa za to prevečkrat pozabljeno lepopisno umetnost. Ob koncu smo uredili še razstavo vseh izdelkov.

Učenci, starši in stari starši so bili nad idejo in izvedbo delavnice izredno navdušeni, zato bomo verjetno s tako prakso nadaljevali tudi prihodnje leto.

Vida Trošt Vidic

Najbolj iskano

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost