041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

PŠ Podnanos: Veter in češnje

Jun 2, 2017

V okviru tehniškega dne smo se v četrtek, 1. junija 2017, podnanoški drugošolci podali na krajši pohod do velikega sadovnjaka češenj. Povabil nas je gospod Martin Vidrih, oče naše učenke Anje. Z veseljem smo sprejeli njegovo povabilo. Z nami je šla za spremstvo tudi njegova žena, gospa Urška.

Po prihodu v sadovnjak smo takoj začeli z delom in nabirali češnje, seveda pa smo jih veliko dali tudi v usta. Gospod Martin nam je povedal, kako pravilno trgati češnje, da ne gnijejo in da v sadovnjaku ne naredimo škode.

Učenci so pridno nabirali zrele rdeče plodove, klepetali in veselo polnili svoja vedra in košarice. Nabrane češnje nam je gospod Martin podaril in nam jih tudi pripeljal v šolo.

Gospodu Martinu Vidrihu in njegovi družini se zahvaljujemo za tako krasno in delovno preživet tehniški dan!

Vida Trošt Vidic

Pa še kratek zapis udeleženke: NABIRANJE ČEŠENJ

Zjutraj smo se zbrali v šoli. Šli smo skozi Poreče in nato skozi Dobravo do glavne ceste. Prišli smo do sadovnjaka. Odložili smo nahrbtnike. Nato smo šli nabirat češnje. Nabirali smo jih v vedra in iz veder smo jih stresli v kartonaste škatle. Po isti poti smo šli nazaj v šolo. Anjin tata nam je tja pripeljal naše češnje. Preživeli smo lep dan.

Hana Vovk, 2. razred, PŠ Podnanos

Foto: Martin Vidrih, Hana Trošt

Najbolj iskano

(Skupno 257 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost