041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Poslanica ministrice ob zaključku šolskega leta

Jun 22, 2017

Drage učenke in učenci, drage dijakinje in dijaki,

šolsko leto 2016/2017 je za nami. Deset mesecev ste trdo garali. Verjamem, da je bilo zanimivo, poučno, zabavno, a vendar tudi naporno. Že kar nekaj let je tega, ko sem sama hodila v osnovno oz. srednjo šolo, a se še dobro spomnim, da zadnji tedni in dnevi pred šolskimi počitnicami, ko se zaključujejo predmeti in utrjujejo ocene, pomenijo tudi odštevanje do trenutka, ko šolske torbe za nekaj časa odložite in pospravite v kot.
Upam, da se je šolsko leto za vsakogar izmed vas razpletlo po načrtih in da ste z doseženim znanjem zadovoljni. Če vam je morda kdaj spodletelo in ocene niso bile vedno po vaših željah, si tega nikar ne ženite preveč k srcu. Naj bo to motivacija, da se boste vnaprej še bolj trudili. Ne pozabite, karkoli že boste počeli v življenju, izobrazba in predvsem pridobljeno znanje vam bo prišlo zelo prav.
Pred vami sta dva sproščena meseca brez šolskih klopi. Ni treba vseh prostih dni preživeti pred televizijo, računalnikom, ali pa s prenosnikom in mobilnim telefonom v roki. 🙂 Počitnice so najboljša priložnost za kakšen izlet v naravo, kakšno dobro knjigo, različne športne aktivnosti in nenazadnje tudi za kakšno uro spanca več.
Uživajte na zasluženih počitnicah, privoščite si jih na polno, a vendarle po pameti!

Ministrica dr. Maja Makovec Brenčič

http://www.mizs.gov.si/si/medijsko_sredisce/novica/article/62/10109/

Najbolj iskano

(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost