041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Pohod na Golake

Okt 16, 2017

V petek smo se učenci sedmih razredov Osnovne šole Draga Bajca iz Vipave odpravili na pohod na Golake. Ob osmih zjutraj smo se zbrali na avtobusu, s katerim smo se odpeljali do Predmeje. Pot do Predmeje je bila zelo strma in vijugasta, a kljub temu zabavna v družbi sošolk in sošolcev. Skozi okno avtobusa smo lahko opazovali strme vzpetine in drevesa, ki so se že odevala v jesenske barve.

Ko nas je avtobus pripeljal do Predmeje, smo vzeli vsak svoj nahrbtnik in pot nadaljevali peš. Tla pod našimi koraki so bila prekrita z odpadlim listjem. Ob poti so stala visoka, mogočna drevesa s krošnjami različnih barv. Kmalu smo prispeli do koče, kjer smo se posedli in si privoščili malico iz nahrbtnikov. Po malici smo nadaljevali pot, ki je postajala vse bolj strma, saj smo bili vedno bliže vrhu. Gozd se je redčil in vse več je bilo skalovja in kamenja. Ko smo prispeli že skoraj do vrha, se je okrog nas razprostiralo le še nizko grmičevje in ruševje.

Pot na Golake je bila res naporna, a v dobri družbi smo prispeli dobre volje do cilja in vsi osvojili vrh Golakov. Na vrhu nas je presenetil še prekrasen razgled na vso Vipavsko dolino, ki jo je nizko prekrivala še megla, iz nje pa so gledali griči in hribi. V daljavi smo lahko videli tudi najvišjo slovensko goro Triglav.

Osvojitev Golakov smo obeležili še s skupinsko fotografijo, nato pa se odpravili nazaj proti Predmeji. Hitro smo prispeli do avtobusa, kjer nas je že čakal voznik, ki nas je varno pripeljal nazaj v šolo.

Čeprav smo bili konec dneva kar utrujeni, nam bo izlet na Golake ostal v lepem spominu.

Julija Petrič, 7. b

Najbolj iskano

(Skupno 78 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost