041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Srečanje starejših občanov

Nov 15, 2017

Na Martinovo soboto so se v soorganizaciji večih organizacij in društev srečali na šoli v Vipavi starejši občani. Častni pokrovitelj dogodka je bil župan mag. Ivan Princes, v imenu občine je zbrane nagovoril član občinskega sveta Mitja Lavrenčič. Prisotne sta pozdravila tudi Rajko Troha, predsednik Območnega združenja Rdečega Križa, in Ivo Krušec, predsednik Društva upokojencev Vipava.

Pred starejše občane so se najprej postavili učenci naše osnovne šole. Z recitacijami o dedkih in babicah, o tem, kaj imajo radi in o žabji šoli so učenci drugega razreda, pod mentorstvom razredničarke Tanje Tomažič, Lia, Patrick, Vita, Mark, Tajda in Lara nasmejali obraze. Zborovodkinja Nadja Rodman Koradin je v program vpleta ljudske pesmi in pesmi o sreči in miru, otroci pa so ob solistki Ivani in zvokih klavirja izpod prstov Ane Poljšak program ubrano dopolnili. Na oder se je postavil tudi moški pevski zbor Svetokrižki, ki ga vodi Peter Vidrih in zapeli kar nekaj znanih in manj znanih pesmi za moške sestave. V soboto smo lahko slišali tudi tri recitacije Marinke Živec Lozar.

Starejši občani so po tem krajšem programu bili pogoščeni s kosilom. V strežbi so takrat prišli na pomoč starejši učenci naše šole in mentorica Marija Mikuž Papež, ki so se prav spretno sukali s pladnji po polni jedilnici. Kuharici Senada in Elena sta v ta namen skuhali joto z odličnim vipavskim okusom.

Srečanje starejših občanov je v jesenskem času že tradicija. Letošnje srečanje je bilo na praznik sv. Martina, kar je starejšim prineslo dodaten čar praznovanja. Nasmejani obrazi so potrdili to, da je potrebno skrb nameniti tudi tej generaciji, zato so soorganizatorji že načrtovali srečanje v prihodnjem letu.

Nadja Rodman Koradin

Najbolj iskano

(Skupno 203 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost