041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Naše zvezde in zvezdice 2017

Dec 13, 2017

V četrtek, 7. decembra, se je v Osnovni šoli Draga Bajca Vipava odvijala tradicionalna dobrodelna prireditev Naše zvezde in zvezdice 2017.

Prireditev se je ob 16.30 začela s sejmom, na katerem so učenci prodajali izdelke, ki so jih v največji meri izdelali sami ali s pomočjo učiteljev oziroma staršev, v kulinaričnem kotičku so lahko obiskovalci poskusili suši, odlične palačinke ali pa zdrav napitek. Tu so lahko tudi opazovali, kako se izdeluje cvetje iz papirja.

Ob 18.00 se je v šolski telovadnici začela kulturna prireditev. Bogat kulturni program, ki je trajal skoraj dve uri in je bil sestavljen iz 27 točk, sta vodila gospa Nataša Nardin in sedmošolec Jakob Lozej. Misli o sreči so se prepletale s petjem, plesom, recitacijami in dramatizacijo. Osrednji gost letošnje prireditve je bil balinar Anže Petrič, svetovni prvak v hitrostnem zbijanju, bivši učenec naše šole.

Prireditev, v prvi vrsti namenjena zbiranju dobrodelnih prispevkov za šolski sklad, iz katerega črpamo sredstva za dejavnosti, ki jih država ne financira, in za pomoč učencem, ki se znajdejo v stiski, je pravzaprav osrednja prireditev, ki združuje tako matično šolo kot podružnice, učence, učitelje in starše; je prireditev, ki je že pred leti nastala na pobudo staršev in na kateri lahko pokažejo učenci, kaj vse znajo in zmorejo.

Med številnimi odličnimi točkami so največ navdušenja poželi mali bobnar Svit, prvošolka Julija z recitacijo Ciciban in čebela, solopevka Petra, oba šolska benda, klapa Nafa, učiteljski pevski zbor …

Prireditev je praznik ustvarjalnosti in solidarnosti.

Novinarski krožek OŠ Draga Bajca Vipava

Najbolj iskano

(Skupno 113 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost