041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

OBISK PISATELJICE

Okt 23, 2018

V petek, 19. oktobra, nas je obiskala pisateljica, igralka in pesnica Nataša Konc Lorenzutti. Z njo so se najprej pogovarjali učenci tretjega in četrtega razreda, za njimi pa smo prišli na vrsto še petošolci, šestošolci in sedmošolci. Za nas je trenutno aktualen pisateljičin roman Avtobus ob treh, ki je tudi knjiga letošnjega Cankarjevega tekmovanja.

Lepo se je pogovarjati o zgodbah drugih ljudi, a najlepše je hraniti svojo dušo in misli, ko se pogovarjamo o svoji zgodbi, pravi pisateljica. Zato smo šolske novinarke želele, da nam na koncu predstavi tudi svojo zgodbo.

Ko je končala osnovno šolo, si ni želela osem ur opravljati enoličnega dela, zato se je vpisala na šolo za oblikovanje. Mislila je, da se je prav odločila, a je kmalu ugotovila, da bi bila raje igralka. Knjige piše že osemnajst let in jih ima že enaindvajset. Njena prva knjiga Lučka je izšla leta 2003. Njena najljubša pa je prav Avtobus ob treh. Ima zelo malo prostega časa. Med poletnimi počitnicami se zelo potrudi, da je ves čas samo z družino. Pravi, da nič, kar je počela v življenju, ni bilo zaman.

Želimo ji, da bi napisala še veliko dobrih knjig.

Novinarski trio:

Darja Birsa, Nina Furlan, Julija Furlan

Najbolj iskano

(Skupno 99 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost