041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

PUSTNO RAJANJE

Mar 7, 2019

Letos so pustne maske prav radodarno obiskale tudi razredno stopnjo matične šole. V klopeh se je tako zjutraj zbralo obilo živali, pisanih pravljičnih junakov, strašljivih filmskih podob in le nekaj učencev, ki pa so glede na dogajanje morali imeti prilagojeni pouk. Tudi v zbornici so se zbrale muce, snežinke, rožice in žuželkice.

Tretjo šolsko uro so vse maske in nemaske od 1. do 5. razreda obeležile pustno rajanje na igrišču pred šolo. Iz prenosnega zvočnika, ki ga je preskrbela ga. Mirjam, so zadoneli poskočni ritmi po izboru ga. Nadje, ob katerih so maske zaplesale z nasmehom na obrazih. Vse je skrbno dokumentirala ob fotoaparatu ga. Maja. Avseniki, Čuki, kavbojci in račke so postavili maske v pare, vrste, kolone, velike kroge in še druge plesne skupine ter na kratko razmigale vse sodelujoče.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v fotogaleriji na tej povezavi:

https://4brazred.weebly.com/fotogalerija.html

Pustno rajanje se je nadaljevalo tudi v popoldanskem času. Z veseljem ugotavljamo, da je bilo na pustni torek po Vipavi letos več našemljenih odganjalcev zime kot prejšnja leta. Zahvaljujemo se jim za odganjanje mrazu in upamo, da so bili dovolj glasni, da nam ne bo pomladanska pozeba vzela pridelkov.

Nadja Rodman Koradin

Najbolj iskano

(Skupno 159 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost