041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Šola v naravi – 2. dan

Jun 12, 2019

Skupinici otrok so nova soba, novi izzivi z novimi in starimi prijatelji dali že zjutraj dovolj adrenalina, da smo prej vstali in se z lupo v rokah odpravili na morsko obalo, kjer so nas čakali oseka, topla voda in predvsem mirno morje. Med raziskovanjem smo pripravili »zakopalnico« za rake, v kateri se je v slabi uri nabralo kar pet rakcov.

V našem prvem zboru za preštevanje pred zajtrkom smo zapeli slavljenki Mei, ki je ta dan z nami praznovala svoje prvo desetletje. Po zajtrku smo v naravi s pogledom na morje imenovali naše slovenke zalive in šteli ladijski promet. Pri matematiki smo priklicali znanje o pretvarjanju, enačbah in sestavljenih besedilnih nalogah. Ker vsega nismo končali, so učiteljice še ves dan opozarjale na naše nedokončano delo.

Mirno in toplo morje je omogočilo tudi slabšim plavalcem, da so dopoldne uživali v njem. Malo bolj korajžni so tudi skakali iz pomola vanj na vse načine.

Po kosilu smo se skrili v senco in povlekli na plano belo majico s čopiči. Nanje smo najprej risali z osnovnimi barvami, ko pa so se te zmešale, smo na izdelek nanašali tudi mešane barve. Popoldne se je morje nekoliko shladilo, a je plavalnim skupinam še vedno omogočilo obilo užitkov. Najkorajžnejši potapljalci so povedali, da je pri dnu voda mnogo bolj mrzla.

Najzanimiveše pa nas je čakalo po večerji, ko smo glede na sestavo plavalnih skupin tekmovali v drugačni športni disciplini – v štafetnih igrah.

Nadja Rodman Koradin

Najbolj iskano

(Skupno 153 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost