041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

PRVI ŠOLSKI DAN V PODNANOSU

Sep 6, 2019

V ponedeljek, 2. septembra 2019, so se tudi v Podnanosu po dolgih počitnicah ponovno odprla šolska vrata.

Zjutraj so začeli pouk starejši učenci, ob 10. uri pa smo slovesno sprejeli naše letošnje prvošolce in njihove starše. Pripravili smo prireditev, na kateri jih je najprej pozdravila vodja podružnice Andreja Likar Ivanov, nato pa so se s pesmicami, recitacijami in plesom predstavili posamezni razredi s svojimi razredničarkami. Ponovno je navdušila dramska igrica Pod medvedovim dežnikom, kjer je sodeloval tudi otroški pevski zbor.

Med prireditvijo se nam je pridružila ravnateljica OŠ Draga Bajca Vipava Mojca Pev ter vse prisotne pozdravila z izbranimi besedami. Sledil je še kratek govor policista Darka Krapeža, ki je opozoril predvsem na varnost v prometu.

Prireditev se je zaključila s slovesno podelitvijo rumenih rutk našim prvošolcem, ki so v družbi petošolcev potem šli v svojo učilnico, kjer se začenja njihovo osnovnošolsko izobraževanje.

Prvošolci so se za nekaj časa poslovili od staršev in videti je bilo tudi kakšno solzo ganjenosti. V učilnici smo se potem predstavili, se malo pogovorili in se na koncu posladkali s torto in sokom. Ob slovesu so prvošolci dobili še uporabna darila (vrečka, rumen balon, barvice), ki so nam jih podarili različni sponzorji.

Verjetno se je potem prvi šolski dan lepo nadaljeval še v družinskem krogu, a to je že druga zgodba…

Prvošolci, srečno!!! Vida Trošt Vidic

Foto: Vida Trošt Vidic

Anita Čujec

Najbolj iskano

(Skupno 293 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost