041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Pohod na Goče

Okt 18, 2019

V četrtek, 17.10.2019 smo z učenci 4. razredov matične šole izvedli drugi športni dan, tokrat smo posvetili pozornost izključno pohodu.

Z manjšo zamudo smo korajžno stopili na pot po prometnih cestah. Učiteljice smo morale večkrat kolono ustaviti, da se je gruča otrok strnila. Hoja razvlečene vrste je lahko na prometni cesti zelo nevarna.

Od Lož naprej je šlo lažje, kljub temu, da je vzpon do Goč privabil na dan kar nekaj znojnih kapelj. Po malici smo na Gočah uživali na novih igralih. V nadaljevanju smo iz Boljunca videli Vipavsko dolino in analizirali obliko površja naše doline, poraščenost tal, naseljenost,…

Najlepši del poti je bil med hojo proti Slapu. Hoja navzdol po vlažnih gozdnih tleh bi lahko bila vzrok za padce, a se ti niso ponavljali. Še več, učenci so med hojo veselo glasno prepevali, se izogibali večjim blatnim lužam in robidi, ter drug drugega spodbujali. Ob prihodu na Slap smo učiteljice prevzele odgovornost nad maminimi hudovanji glede umazanih čevljev, a je bilo doživetje neponovljivo.

Nadja Rodman Koradin

Najbolj iskano

(Skupno 192 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost