041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Naravoslovni dan – Obisk gozda in kmetije na Nanosu

Nov 21, 2019

Tudi letos nam vreme pri izpeljavi naravoslovnega dne ni prizaneslo. Čeprav se je teden začel v skoraj sončnem vremenu, smo se v sredinem oblačnem jutru zbrali pred šolo in počakali učence 3. razreda iz Goč, da so prišli po nas.

Na Nanos smo se peljali mimo vasi Vrhpolje, Sanabor in se po ovinkasti ter ozki cesti povzpenjali proti turistični kmetiji Abram. Pred lovskim domom nas je pričakal gospod Božo.

Kljub deževju, smo se odpravili v gozd. Toda ne skrbite, bili smo dobro oblečeni, drevesa in dežniki pa so nas ščitili pred deževjem. Ustavili smo se na gozdni jasi, kjer nam je gospod Božo povedal veliko zanimivosti o rastlinah in življenju v gozdu. Nato smo se sprehodili še do njegove kmetije, si tam ogledali živali in izvedeli kako poteka življenje in delo na kmetiji. Seveda brez ogleda Mitkota ni šlo. Klicali smo ga, toda zverina se je že odpravila na svoje zimsko spanje. ☺ V lovskem domu smo se segreli, okrepčali z malico ter izvedeli veliko novega o delu lovcev, o gozdnih živalih ipd.

Zaradi dežja smo se v dolino vrnili predčasno. Toda vseeno smo bili na avtobusu dobre volje in si vožnjo krajšali s prepevanjem pesmi. Najbolj nam je šla v uho Kekčeva pesem.

Darija Bajić

Marija Mikuž – Papež

Polonca Virant

Najbolj iskano

(Skupno 98 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost