041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

OGLED GLEDALIŠKE IGRE »SEN KRESNE NOČI«

Dec 11, 2019

Nekateri naši osmošolci in devetošolci so tudi letos izrazili željo po ogledu  predstave v angleškem jeziku. Zato smo 4. 12. 2019 odpotovali v Kulturni center Lojze Bratuž v Gorico (Italija), kjer smo si ogledali  gledališko igro Williama Shakespearea Sen kresne noči (A Midsummer Night’s Dream).

Ta igra, ki je nastala leta 1595 in  je bila namenjena praznovanju porok 2 dvorjank iz plemiških družin, je najbolj priljubljena komedija, ki raziskuje norost ljubezni in se smeji človeški neumnosti.

Igralci, bilo jih je šest in vsak je igral po več vlog, so člani dramske skupine ADGE (American Drama Group Europe), ki je bila ustanovljena leta 1978 v Minhnu. Skupina je v tem nemškem mestu priredila prve predstave, kmalu pa je začela gostovati tudi v drugih nemških mestih in pa v številnih državah Evrope in Azije. Cilj  te skupine je uprizoriti kakovostno gledališče v čim več  državah sveta. Igralci prihajajo iz New Yorka, Londona, Pariza in njihove predstave vključujejo ameriške, angleške in francoske klasične in moderne drame.

Naši osmošolci in devetošolci so bili nad to komedijo zelo navdušeni. Fascinirala jih je hitra menjava vlog in scene, glasba in petje.  Kljub uporabi klasične angleščine je bila igra razumljiva, smešna in privlačna, še posebej, ker je bil poudarek na situacijski komiki.

Tako učenci kot učitelji si želimo, da bi si lahko v bodoče ogledali še več tako dobrih predstav in si z njimi polepšali šolske dni.

 

Dora Černigoj Makovec, vodja aktiva anglistk

Najbolj iskano

(Skupno 115 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost