041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Izobraževanje kolektiva

Feb 14, 2020

V sredo, 12. 2. 2020, je bil za kolektiv organiziran tretji del izobraževanja v sklopu seminarja Ničelna toleranca do nasilja. Najprej nam je predaval dr. Mitja Sardoč s Pedagoškega inštituta, v drugem delu pa smo se zbrani razdelili v dve skupini – eni je svoje znanje predajal Robert Petrovič, drugi pa Anita Grum. Oba sta sicer zunanja sodelavca Pedagoškega inštituta.

Prvi in tudi skupen del predavanja je nosil naslov Paradoks(i) ničelne tolerance. Dr. Mitja Sardoč je spregovoril o nekaterih nesmislih ničelne tolerance, ki se še posebej kažejo v predvidenih sankcijah oziroma kaznih za določene prekrške. Bistvo ničelne tolerance je namreč to, da se vse kršitve obravnava enako, ne glede na stopnjo resnosti storjenega prekrška.

V drugem delu sta nam predavatelja s temo S filozofijo za otroke o nasilju predstavila, kako koristna bi bila lahko filozofija v šolskih klopeh, saj bi učenci in učenke pri tem predmetu razvijali kritično mišljenje o aktualnih dogodkih. Žal filozofija kot izbirni predmet v osnovnih šolah v Sloveniji ni še najbolj razširjena.

Z zanimivo razlago vseh treh predavateljev smo zaključili predzadnji del seminarja in že nestrpno pričakujemo epilog, ki bo v zadnjem tednu februarja.

Marina Blagovič

Najbolj iskano

(Skupno 260 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost