041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Izobraževanje kolektiva

Feb 10, 2020

V četrtek, 6. 2. 2020, je bil za kolektiv organiziran drugi del izobraževanja v sklopu seminarja Ničelna toleranca do nasilja. Predaval nam je dr. Igor Bijuklič, ki je zaposlen na Pedagoškem inštitutu.

Izobraževanje je bilo sestavljeno iz dveh delov. V prvem delu z naslovom Nasilje v medijih nam je predavatelj pojasnil, da se nasilje v medijih kaže na različne načine. Kljub njegovi prisotnosti pa je od družbe in njenih vrednot odvisno, ali se bo ta izpostavljenost poznala v vedenjskih vzorcih ljudi.

V drugem delu smo se s temo Sovražni govor in svoboda izražanja dotaknili aktualne problematike današnjega časa. Izražanje sovraštva do posameznikov ali do določenih skupin ljudi lahko v zadnjih letih pogosto zasledimo na družbenih omrežjih. Predavatelj nas je zato seznanil s spletno stranjo Spletno oko, kjer lahko sovražni govor prijavimo.

Izčrpna razlaga dr. Igorja Bijukliča je razjasnila marsikatere pojme in dileme. Z izobraževanjem smo nedvomno pridobili novo znanje, ki nam bo v prihodnje pomagalo pri prepoznavanju in reševanju težav, povezanih z nasiljem in sovražnim govorom.

Marina Blagovič

Najbolj iskano

(Skupno 118 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost