041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Športni dan v ‘čudnih časih’

Apr 1, 2020

V nedeljo, 29.3.2020, smo se z družino popoldan odpravili na pohod po okoliških makadamskih poteh, ki vodijo med vinogradi. Najprej nas je pot vodila iz Podrage proti Mančam, nato smo nekaj časa hodili v hrib, kjer smo med hojo opazovali drevesa, mahove, rastline ter veliko cvetlic. Matic je prepoznal trobentice, vijolice, črni teloh, med cvetočimi drevesi pa sta ga najbolj navdušili cvetoča breskev in češnja. Med potjo smo se pogovarjali o pomladi, o cvetlicah, drevesih, vremenu ter kako moramo biti obuti in oblečeni, ko se odpravimo na daljši pohod. 

Na vrhu hriba smo prišli med čudovite vinograde kjer se nam je odprl pogled na našo Vipavsko dolino, videli smo cerkev Marije snežne na Gočah, Loški grad, pobočje Nanosa, na drugem hribu pa cerkev sv. Socerba. Spustili smo se proti našemu vinogradu, kjer smo se fotografirali ter naredili stolp iz kamenja ter se malo odpočili. 

Družinski športni dan je bil Maticu všeč, ker se je cela družina malo razgibala, malo pa je pogrešal prijatelje, zato pa smo s seboj vzeli našega psa.

Lepo vas pozdravljamo. 

                                                                                    Matic Furlan, 1. P z družino

 

Športni dan družine Volk: Pohod (avtor članka in fotografij Alenka in Peter Vovk)

Najbolj iskano

(Skupno 113 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost