041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Zadnji dnevi prvošolcev in drugošolcev na Gočah

Jun 19, 2020

V zadnjih dveh tednih smo imeli dva športna dneva in en naravoslovni dan. 

Na prvem športnem dnevu smo se odpravili do Tabra nad Erzeljem. Med potjo smo občudovali razgled nad prelepimi griči, obdani z vinogradi. Videli smo najdaljšega polža, saj je v dolžino meril dobrih 20 cm. Na vrhu Erzelja smo pokukali v vodnjak in poskušali priklicati zmaja. Nekateri otroci so ga za trenutek celo videli. Po dobri uri hoje smo prispeli na naš cilj in pojedli zasluženo malico. Dobro smo spoznali skoraj vsak kamenček na cerkvici in na obzidju. Po poti domov smo se ustavili še na travniku in izkoristili čas za igro. 

Drugi športni dan je bil precej drugačen. Zjutraj smo se odpravili po krožni poti do Marije Snežne nad Gočami. Pomalicali smo kar v razredu. Potem pa smo se naučili nekaj plesov: račke, Abraham ‘ma sedem sinov, Avtomobil in najzanimivejšo Kavbojsko polko. 

Za zaključno ekskurzijo bi nas pot morala voditi po ulicah Pirana, v Akvarij in Potapljaški muzej. Ker so časi drugačni, smo tudi na morje šli malce drugače. In to kar iz razreda. Cel dan smo se pogovarjali o morju, o školjkah, polžih, ribah, algah itd. Naučili smo se pesmico o delfinu ter zaplesali na Čukovo pesem Gremo na morje. 

Vse dni smo se imeli lepo. Tako je čas, ko že nestrpno pričakujemo počitnice, minil še hitreje. 

Anita Čujec

 

Najbolj iskano

(Skupno 65 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost