041 619 125 info@os-vipava.si

Na šoli Vrhpolje smo učenci 4. in 5r imeli tehniški dan. 

Tehniških dni se vedno veselimo, saj vemo, da ta dan ne bo pravega pouka in domače naloge. Učiteljica nam je že v naprej povedala, katere izdelke bomo izdelovali in katere pripomočke bomo potrebovali. V 4.r smo delali svetilnik z žarnico in baterijo, da je deloval kot pravi svetilnik. Tudi pobarvali smo ga, da je bil bolj zanimiv. Potem smo naredili še hranilnik iz lepenke ter leseno škatlico, ki je zelo uporabna za spravilo barvic, nalepk,…Učiteljica nas je pohvalila, da smo bili kar precej samostojni in pri delu hitri.

Petošolci pa smo izdelovali izdelke povezane z vetrom, saj se pri naravoslovju sedaj učimo o vetru, zračnem tlaku ter uporabi vetra. Izdelali smo vetromer, ki meri jakost vetra, padalo, balon, nekateri pa tudi zmaja. Pri delu smo uživali in si med seboj tudi pomagali. Najbolj natančni smo morali biti pri lepljenju prosojnega papirja, da je nastal balon. Zelo previdni pa smo morali biti pri uporabi tehničnega noža, brez katerega ne bi mogli izdelati vetromera.

Po končanem delu, smo razred kar dolgo pospravljali, potem pa smo si izdelke ogledali te jih šli na igrišče preizkusit. Zelo zabavno je bilo spuščati padala in zmaje. Z vetromerom pa smo ugotovili jakost vetra. Danes je bila nizke stopnje, saj je pihljala sapica. 

Na fotografijah si lahko ogledate nekaj utrinkov današnjega tehniškega dne.                                             

Učenci 4. in 5.r Vrhpolje

(Skupno 95 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost