041 619 125 info@os-vipava.si

Tradicionalni slovenski zajtrk je postal priljubljen in je s kmetijskega, zdravstvenega in vzgojnega vidika zelo pomemben projekt. Zaradi epidemije covid-19 smo smo si na tretji petek v novembru zajtrk pripravili doma. Njegovo nadomestno izvedbo pa bomo na naši šoli pripravili v petek, 11.6.2021. 

Zajtrk po zgledu Tradicionalnega slovenskega zajtrka bo potekal pred poukom, za nižje razrede v matičnih učilnicah, za višje razrede pa v jedilnici centralne šole od 7.15 do 7.50 ure. 

Tradicionalni slovenski zajtrk bo vključeval kruh, maslo, med, mleko in jabolko iz bližine oziroma iz lokalnega okolja.

Poseben poudarek je na vzgojnem vidiku prehranjevanja: na pomenu zajtrka, odnosu do zdravega prehranjevanja, kulturnega odnos do hrane, kulturnega prehranjevanja, pomenu lokalno pridelane hrane, problemu zavržene hrane, spodbujanju zdravih prehranskih navad otrok in mladostnikov, poznavanju in pomenu lokalno pridelane hrane,…

Učenci, vabljeni na zajtrk!

Tina Bevk, vodja šolske prehrane 

 

(Skupno 66 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost