041 619 125 info@os-vipava.si

Dan smo začeli z zajtrkom. Poleg ustaljenih namazov so nam natakarji uresničevali tudi posebne želje. Najbolj zaželeni so bili kosmiči. 

Nadaljevali smo s kopanjem v notranjem bazenu. Uživanju ni bilo ne konca ne kraja, premagali smo tudi tiste kančke zadržkov pred sproščanjem v vodi in pokazali odlične plavalne tehnike. 

Na obali smo na dopoldanskem soncu, preučevali vpliv plime in oseke. Merili smo temperaturo zraka in morja, poslušali legendo o tem, zakaj je morje slano ter občutili, vonjali in poslušali morsko okolico. 

Voda je spodbudila apetit. Za kosilo smo se razveselili odlične zelenjavne juhe, domačih rezancev z mesno in zelenjavno prilogo. Med jedjo smo spoštovali bonton in se kulturno vedli. Po kosilu smo imeli malo prosto. V sobah smo igrali karte ali se družili. Popoldanski pouk smo popestrili z umetniškim ustvarjanjem. Na bele majčke smo slikali morske motive, spomine na šolo v naravi.

Ob 16.00 uri smo svoja doživetja poročali na Radiu Robin. Posnetek dodajamo spodaj.

Popoldanski obisk bazena je bil zelo zabaven. Sonce je ogrelo vodo in veselo smo čofotali ter izvajali naloge plavalnih učiteljev.

Po večerji pa smo se odpravili na sprehod do bližnjega školjčišča. Neokrnjena narava nas je navdušila, nabrali smo si nekaj školjk in se v veseli družbi že po temi vračali v kamp. Po večernem umivanju in pripovedovanju vicev smo zdrsnili v sanje. Lahko noč!

Učenci in učitelji iz ŠVN

(Skupno 356 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost