041 619 125 info@os-vipava.si

Letošnji Teden otroka je potekal od 4. do 10. oktobra 2021. Osrednja tema in poslanica tedna je bila RAZIGRAN UŽIVAJ DAN. Tudi v šoli na Gočah smo v tem tednu izvedli kar nekaj aktivnosti.

Učenci 1. in 3. razreda so se preizkusili v poučevanju slovenščine in likovne umetnosti. En dan so s seboj v šolo prinesli svojo najljubšo igračo in jo predstavili sošolcem. Pri LUM so igračo tudi narisali. Kar nekaj ur pouka je potekalo v telovadnici. Tako smo med tekom in drugimi športnimi igrami računali, ponavljali levo in desno stran ter izvajali različne grafomotorične vaje. V 4. in 5. razredu so učenci izdelovali plakat na temo igre, pri razredni uri pa so se pogovarjali o pravicah in dolžnostih otrok po svetu. Otroci so bili aktivni in delavni tudi v podaljšanem bivanju.

V četrtek popoldne smo pripravili prav poseben program za otroke in njihove starše. V sodelovanju s Krajevno skupnostjo Goče smo jih povabili, da se udeležijo delavnice iz prve pomoči in si ogledajo gledališko predstavo. Miha Bizjak iz Rdečega križa Ajdovščina je predstavil temeljne postopke oživljanja in delovanje defibrilatorja. Otroci so se tudi preizkusili v oživljanju lutke. Gotovo vsi upamo, da nam ta znanja ne bo potrebno velikokrat uporabiti, dobro pa je, da smo pripravljeni in da ta znanja obnavljamo in nadgrajujemo. Po končani delavnici pa se je šolska telovadnica spremenila v gledališko dvorano. Vse je že bilo pripravljeno za predstavo Pika v čarovniški šoli v izvedbi Zavoda Enostavno Prijatelji. Otroci so s Piko zaplesali Pikin ples, pomagali so ji prepoznavati črke, strašiti duhove, skupaj s čarovnikom pa so pričarali robček z zajčkom in psom. Piki so celo pomagali ujeti roparja, ki ji je ukradel kovček zlatnikov.

V imenu otrok, staršev in kolektiva PŠ Goče se najlepše zahvaljujemo Krajevni skupnosti Goče za pomoč pri soorganizaciji dogodka, Rdečemu križu Ajdovščina za izvedbo delavnice prve pomoči in Zavodu Enostavno Prijatelji za gledališko predstavo.

Teden otroka smo tako preživeli aktivno, razigrano, poučno in igrivo. Polni vtisov in znanj se podajamo novim izkušnjam naproti.

 

Anita Čujec

(Skupno 41 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost