041 619 125 info@os-vipava.si

Pozdravljeni,

Naša bivša učenka Petra Trošt sodeluje v projektu Za otroke sveta. Sredi marca bo kot prostovoljka odpotovala v Gambijo. Za ta namen zbira sredstva za otroke. Vsi se zavedamo, da nimajo vsi otroci enakih možnosti in jim želimo pomagati tudi na naši šoli. Morda se nam zdi zvezek, svinčnik, radirka ali barvice nekaj samoumevnega, njim pa to pride zelo prav in jih veliko pomeni.

 

Petra je svoje delo tako opisala:

 

Društvo je ustanovila Slovenka, ki se je zaljubila v državo Gambijo in tudi poročila z domačinom. Skupaj imata dve deklici in zraven se trudita pomagati še ostalim otrokom do izobrazbe z botrstvom. Vsem botrom, študentom ali na splošno vsem ljudem, ki si želijo spoznati drugačno kulturo, vabijo ali na dopust ali na opravljanje prostovoljnega dela in na tak način še bolj spoznati njihov vsakdan.

 

Tudi sama sem se odločila za botrstvo 6-letni punčki Betty in lani sem jo prvič spoznala v živo preko društva Za otroke sveta. Odšla sem preveriti, kako vse poteka, ker seveda smo vedno vsi skeptični pri takih organizacijah. In ker sem videla, da lahko zaupam tudi naprej, sem se odločila, da znova odidem.

 

Kot prostovoljka zbiram denarna ali materialna sredstva za šolo ali bolnico. V šoli imajo potrebo popraviti zid okrog vrtca, ker se podira, zgraditi dodatne učilnice za še več otrok in urediti okolje. Otroci pa potrebujejo zvezke, svinčnike, radirke, barvice, šilčke, pobarvanke, voščenke,…

 

Na naši šoli se bomo Petri pridružili z zbiranjem šolskih potrebščin.

Kdor želi sodelovati, lahko šolske potrebščine prinese v šolsko svetovalno službo do petka, 4. marca. Zbirali bomo tudi na podružnicah. Na šoli poiščite kotiček »Za otroke sveta – za otroke v Gambiji« in prinesene potrebščine odložite na ustrezno mesto.

Hvala za vašo pripravljenost in podporo otrokom v Gambiji. Skupaj zmoremo več.

(Skupno 112 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost