041 619 125 info@os-vipava.si

Vsaka država, ki sodeluje v projektu, ima vnaprej določeno vsebino projekta. Naslov prve mobilnosti na Irskem je bil Be active, be mindful. Na omenjeno temo smo se države pripravljale že pred prihodom na Irsko. Učeni so sodelovali v različnih športnih dejavnostih in izzivih. Dejavnosti, ki so jih učenci izvajali, smo na šolah posneli in jih že pred mobilnostjo poslali irski učiteljici. Na četrtkovi okrogli mizi smo predstavili dejavnosti na posnetkih. Slovenci smo lahko zadovoljni, saj imamo v predmetniku veliko število ur športa. Irci imajo v predmetniku eno uro športa na teden, Španci v nižjih razredih dve, v višjih pa eno uro na teden. Tudi prostori za šport so na naši šoli bistveno boljši kot v ostalih sodelujočih šolah. Dobro je, da lahko spoznamo druge šolske sisteme in drugo kulturo. Le takrat lahko stvari primerjamo in analiziramo in s hvaležnostjo lahko rečemo, da v Sloveniji ni vse tako slabo. Mislim, da so lahko slovenski (in tudi naši) učenci  hvaležni za veliko stvari.

Na četrtkovem srečanju smo naredili plan naslednjih mobilnosti. Maja 2022 bo drugo mobilnost v projektu organizirala naša šola. Nekaj malega izkušenj smo pridobili na Irskem, veliko idej in sposobnost organizacije bomo morali poiskati in pokazati sami. Vse je enkrat prvič in verjamem, da se bomo z našo novo nalogo uspešno in organizacijsko dovolj dobro spopadli tudi mi. K organizaciji so vljudno vabljeni učitelji, ki si želijo na eno od naslednjih mobilnosti. Države v projektu bodo do naslednje mobilnosti delale na temo keeping in touch with me. Naloge, ideje in videoposnetke pa bomo predstavili maja pri nas v šoli.

Popoldne smo imeli nekaj prostega časa v Dublinu. Ekipa Slovenije se je hitro organizirala, na internetu pregledala, katere zgradbe so v Dublinu vredne ogleda in se podala na peš raziskovanje. Ko smo se zvečer z ostalimi učitelji pogovorili, kaj smo videli, so bili prav začudeni nad tem, kaj vse smo uspeli v tako kratkem času.  Bili smo aktivni in bili smo organizirani.

Nismo čisto mirni, saj nas maja čaka organizacija mobilnosti. Na podlagi videnega vemo, da organizacija mobilnosti sodelujočih učiteljev iz večih držav ni tako preprosta (različne ure pristanka in vzleta letala, transport do letališča, prevoz do šole in znotraj gostujoče države, predstavitev šole in dejavnosti v šoli, organizacija prenočišča, prehrane ipd.). Imamo malo treme, a vemo, da nam bo v timu z ostalimi učitelji, ki se bodo udeležili naslednjih mobilnosti uspelo izpeljati kakovostno mobilnost, tako, ki bo udeležencem ostala v trajnem spominu. In kot smo slišali, je zanimanje za Slovenijo izjemno veliko.

 

Mojca, Hana in Samo

(Skupno 67 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost