041 619 125 info@os-vipava.si

Safe.si je otroke znova povabil k ogledu spletnega izobraževanja o internetu, ki ga je pripravil v sodelovanju z IGLU teatrom. Učenci predmetne stopnje so si v mesecu novembru pri razredni uri že ogledali film o vplivu interneta na samopodobo mladih. Tokrat je bila tema filma opozarjanje na zavajanje in dezinformacije na spletu.

Prispevek je govoril o spletnih izzivih, ki so med mladimi zelo priljubljeni; spletnih vplivnežih, ki na spletu kažejo idealizirano podobo svojega življenja ter o lažnih novicah na spletu. 

Učenci so film različno dojemali; enim je bila vsebina zabavna in zanimiva, drugim manj. V nekaterih razredih se je vnel pogovor o vplivnežih in pomembnosti zavedanja, da vsebina, ki jo prikazujejo na spletu v resnici ne more biti tako lepa in urejena. Čeprav se zavedajo, da idealno življenje, ki ga lahko spremljajo skozi posnetke vplivnežev ni vedno realno prikazano, pa jih učenci vseeno radi spremljajo. Obenem se strinjajo, da je o drugačnosti resničnega življenja potrebno govoriti.

Učenci so veliko povedali tudi o spletnih izzivi na Tik Toku, tj. socialnem omrežju, ki je med mladimi eden najbolj priljubljenih.

Drugi so priznali, da so v zadnjem času prejeli že kar veliko informacij na temo varnosti, zavajanja ter drugih temah vezanih na učinkovito rabo spleta. Povedali so, da imajo o teh temah že kar nekaj znanja iz česar lahko sklepamo, da tovrstna ozaveščanja učencev dosegajo svoj namen.

Vabljeni, da si o omenjenih temah tudi sami preberete na Safe.si.

 

Pripravila: Živa Vidic

(Skupno 26 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost