041 619 125 info@os-vipava.si
V soboto, 21. 5. je v Ankaranu potekalo srečanje mladih planincev. Udeležilo se ga je čez 50 otrok iz različnih šol in planinskih društev primorsko-notranjskega območja. En avto je šel tudi iz Vipave.
 
Dobili smo se na plaži sv. Katarine, od tam pa se odpravili najprej po plaži in nato pa zavili navzgor na okoliške vzpetine. Pot je bila zanimiva, saj je šla najprej čez barje, ki je bilo sedaj suho, nato pa skozi gozd, mimo sadovnjakov in travnikov. V prijetni senčki pod oljkami smo se okrepčali z malico in drugimi dobrotami iz nahrbtnikov.
 
Otroci so z veseljem premagovali dolžine, se pogovarjali, igrali in družili.

 
Med hojo nas je spremljal prijeten pogled na Koper in seveda morje. Navdušenje je bilo tudi nad mladički domačih živali, ki smo jih videli ob poti.
 
Ob koncu pohoda so se otroci ustavili še na obnovljenem športno rekreacijskem parku,  potelovadili na igralih, družili, zaigrali igro nogometa in posladkali dobrotami, ki so jih pripravile pridne roke kuharic. 
 
Pohod je lepo uspel, vreme smo imeli odlično in mladi planinci in planinke so bili navdušeni nad zanimivim in prijetnim dopoldnevom.
 
Hvala vodnikom, mentorjem iz OPD Koper in drugim učiteljicam za organizacijo srečanja in za izpeljavo tega dneva.
(Skupno 27 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost