041 619 125 info@os-vipava.si

V četrtek, 2.6.2022, smo tretješolci in tretješolke OŠ Draga Bajca Vipava imeli naravoslovni dan z naslovom OGLED PODZEMNEGA KRAŠKEGA SVETA. Obiskali smo Postojnsko jamo in muzej Cerkniškega jezera v Dolenjem Jezeru.

Najprej smo se odpeljali do Postojne, kjer smo si ob 9.00 ogledali vivarij Proteus in interaktivno razstavo EXPO jama kras. Spoznavali smo podzemne živali: jamske ježke, mokrice, jamske hroščke, školjke in seveda človeško ribico. Ogledali smo si fosile, zbirko metuljev in živali, ki so na kraškem območju živele pred več milijoni let. Ob 10.30 smo se z vlakcem odpeljali na ogled Postojnske jame. Na vlakcu smo tudi prepevali. V jami smo občudovali kapnike – Briljant in Kapniški steber, kapniške zavese, Ruski most ter Špagetno, Belo, Rdečo in Koncertno dvorano. Vse oglede sta vodila dva prijazna vodnika, ki sta potrpežljivo odgovarjala na naša številna vprašanja.

Iz Postojne smo se odpeljali v muzej Cerkniškega jezera v Dolenjem Jezeru. Tam smo si ogledali živo maketo in multimedijsko predstavitev Cerkniškega jezera.

Po ogledu smo si lahko privoščili sladoled, nekateri pa so izkoristili čas za nakup  spominkov. Ob 14.50 smo se odpeljali proti domu. Izlet je bil poučen, zanimiv in lep.

Učenci 3. razreda PŠ Vrhpolje in razredničarka

(Skupno 44 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost