041 619 125 info@os-vipava.si

Učiteljica nam je v povedala, da bomo imeli v četrtek, 22. 9. športni dan. Najprej smo se malce začudeno spogledali, nato pa jo začudeni vprašali: Učiteljica, kaj je športni dan?« Ko nam je učiteljica povedala, da je to »en super dan«, kar nismo mogli dočakati, da nam razloži, kaj bomo počeli. Izvedeli smo, da bomo šli na pohod v Vrhpolje. V šolo smo morali priti športno oblečeni in obuti, v manjši nahrbtnik pa smo pospravili šolsko malico in pijačo. Učiteljica nam je že dan prej prišepnila, da se v njem lahko skrije tudi kakšna energijska ploščica ali čokoladica.

Zjutraj smo z nestrpnostjo čakali na odhod. Z rumenimi ruticami okrog vratu smo se po pločniku odpravili skozi Vipavo in nato po poljski poti proti Vrhpolju. Malce nas je zeblo v roke, saj je bilo jutro hladno. Ob poti smo opazovali vinograde, v katerih so kmetje že obrali grozdje. Zabavno je bilo tekati do kapelic, ki so postavljene ob poti. 

V Vrhpolju smo si najprej ogledali podružnično šolo, nato pa odšli do igrišča, kjer smo pomalicali in se igrali. Na poti domov smo bili še vedno polni energije. Splezali smo tudi na bale sena, ki so bile zložene ob poti.

Preživeli smo res »en super dan«! Pa še domače naloge nismo imeli!

prvošolci matične šole

(Skupno 79 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost