041 619 125 info@os-vipava.si

V torek, 11.10 smo se podali na jesenski pohod na Javornik. To je bil prvi skupni pohod, z novimi sošolci v šestem razredu. Tako smo se v prijetni družbi odpeljali do izhodiščne točke, mimo kmetije, pri Kampelcu nad Črnim Vrhom.

Pot nas je vodila po pobočju Javornika ( 1217m ), kjer se je narava že obarvala v jesenske barve. Po dobri uri in pol hoda smo se malce okrepčali pri Pirnatovi koči na Javorniku.

Zaradi dobre vidljivosti in jasnega vremena smo imeli prekrasen razgled  na Julijce, s Triglavom, Karavanke, Kamniške Alpe,….

Vendar pa ni bilo prav veliko časa počitek, druženje in klepet, ker nas je čakal še zadnji del poti mimo Kanjega dola, proti »Cencu«  nad Colom. Zadnji del poti se nam je malce vlekel, zato smo si ga krajšali s pripovedovanjem dogodivščin in spoznavanji z učitelji in med seboj.

 

ŠPORTNI DAN NA JAVORNIKU

V torek, 11. 10. 2022, smo se šesti razredi odpravili na izlet. Z avtobusom smo se odpeljali proti Javorniku. Po poti smo se zelo zabavali. Vozili smo se približno 30 minut, nato pa pot nadaljevali peš skozi zelo lep gozd. Drevesa so bila že lepo jesensko obarvana, med hojo pa nas je spremljalo šumenje odpadlih listov. Hodili smo in hodili ter učiteljice spraševali, kdaj bo malica, saj smo bili lačni. Zato smo imeli odmore, da smo malo popili in se sede odpočili. Končno smo prišli do koče, kjer smo imeli lep razgled na okoliške hribe in gore. Obiskali smo tudi oddajniško točko na Javorniku.  Po drugi poti smo se odpravili do avtobusov in se srečno vrnili domov. Bilo je zelo fajn!

Emma Bajc, 6. a

(Skupno 67 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost