041 619 125 info@os-vipava.si

Nekateri pravijo, da je šola prenaporna, dolgočasna in stresna zadeva za učence, učitelje in starše in ta trditev verjetno včasih popolnoma drži, a če znamo izkoristiti možnosti, ki jih imamo, je lahko šola tudi polna presenečenj, raziskovanja in novih izkušenj, polna izzivov in širjenja obzorij, polna veselja in sodelovanja.

 

Tako smo četrtošolci OŠ Draga Bajca Vipava, dne 25.11.2022, izkoristili možnost ogleda razstave likovnih izdelkov umetnikov, ki so poleti ustvarjali na Sinjem Vrhu pod naslovom UMETNIKI ZA KARITAS. Njihove umetnine so od petka 18.11.2022 razstavljene v Vipavi v prekrasnih prostorih Lanthierijevega dvorca. To je že 28. mednarodna likovna kolonija Umetniki za Karitas z naslovom Skupaj v istem čolnu. Izkupiček prodanih del gre za pomoč družinam v stiski. Likovne umetnije avtorjev, ki svoja dela podarijo v dobrodelni namen, potujejo po Sloveniji, kot vsako leto pa jih bodo razstavili tudi po svetu.

 

Četrtošolci smo si v okviru pouka likovne umetnosti ogledali prekrasno razstavo, naša likovnica Lea Koren pa nam je malo odstrla tančice likovnih pojmov, likovnih tehnik in materialov. Nekateri učenci so o likovnih nalogah zelo veliko vedeli in tudi sodelovali v debati, nekateri pa so se sprostili ob gledanju razstavljenih likovnih del in svojo pozornost posvetili izklicnim cenam izdelkov ali avtorjem le-teh. Z veseljem smo si ogledali tudi umetnino umetnice Ana Maraž, domačinke iz Vipave in mame našega učenca. Kako ponosen je bil šele Veno, ko je videl delo svoje mame na tako pomembni razstavi.

 

Po navdušenju ob ogledu krasne razstave lahko le z veseljem in ponosom povabimo tudi druge ljubitelje lepega, naj si razstavo ogledajo. Mi smo bili navdušeni.

 

Vida Trošt in Nadja Rodman Koradin

Foto: Vida Trošt

 

 

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost