041 619 125 info@os-vipava.si

Na osnovni šoli Draga Bajca Vipava smo praznično zakorakali v veseli december. 1. decembra smo organizirali tradicionalni dogodek Naše zvezde in zvezdice. Dogodek je dobrodelni, saj se zbirajo sredstva za delovanje šolskega sklada. Ta podpira dejavnosti učencev, ki jih država ne financira, ter pomaga učencem, katerih družine so se znašle v finančni stiski.

Začeli smo s sejmom, ki je potekal v avli šole. Na sejmu so lahko obiskovalci kupili najrazličnejše izdelke, pecivo in ostale sladke ter slane dobrote. Obisk na sejmu je bil nad pričakovanji.

Po sejmu je bila prireditev telovadnici šole. Na prireditvi so večinoma nastopali učenci naše šole. Najprej se nam je  predstavila vrtčevska skupina Škratki.  S plesnimi ritmi so nas razveseljevali plesalci plesne šole EL1 in plesne šole Cigoj. Podružnična šola Vrhpolje nam je predstavila gibalno ritmično izvedbo pesmi, Marta Nabergoj je zaplesala balet.

Veliko je bilo glasbe. Prvič letos se nam je predstavil Šolski band. Zapeli so tudi učenci 4.b.

Osrednji glasbeni gost je bila skupina Ne joči pevec. Najprej so zapeli so skupaj s pevskim zborom Pike, to so najmlajši pevci, prvošolčki. 

Sledil je nastop pevskega zbora POKE  in MPZ ob spremljavi skupine Ne joči pevec. Zapeli in zaigrali so venček slovenskih pop sklad. Poslovili smo se z skupnim nastopom učencev razredne stopnje.

Prireditev so povezovali učenci z recitacijami Bine Štampe Žmavc.

Hvala fantom iz skupine Ne joči pevec, da so si vzeli čas in sodelovali na naši dobrodelni prireditvi.

Zahvala zborovodkinjam in mentorjem, ki so učence pripravljali na nastop in učiteljem, ki so skupaj z učenci pripravili izdelke ter jih prodajali na sejmu.

Hvala tudi vsem obiskovalcem in vsem, ki so prispevali za šolski sklad OŠ Vipava.

 

Elena Kodre Nabergoj

(Skupno 125 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost