041 619 125 info@os-vipava.si

V četrtek, 23. 2. 2023 smo učenci Podružnične šole Podnanos dan preživeli z vojaki. V okviru tehniškega dne smo obiskali Vojašnico Janka Premrla Vojka v Vipavi. Nestrpno smo pričakovali in se veseli obiska veščinskega centra.

Ob prihodu v vojašnico nas je pričakal višji štabni vodnik Iztok Lisjak in nas pospremil v prekrasno telovadnico. Tam so nam na kratko predstavili delovne naloge po postajah in naše vodnike.

Razdelili smo se po razredih in pričeli z aktivnostmi, ki so nam jih pripravili prijazni vojaki. Te dejavnosti so bile: poligon v telovadnici, vojaški poligon zunaj, lasersko strelišče, ogled opreme in orožja, maskiranje in orientacija.

Vse delovne naloge so bile zelo zanimive in poučne. Ob klepetu z vodniki smo obljubili, da se v vojašnico še vrnemo. Mogoče se bodo nekateri učenci že čez nekaj let celo kot pripadniki Slovenske vojske.

Rada bi se zahvalila višjemu vodniku Iztoku Lisjaku ter vsem ostalim vojakom za čudovito sodelovanje, vso prijaznost in odlično pripravljene aktivnosti.

Pogled na vojaški način življenja nam je odprl nove dimenzije načina življenja tistih, ki skrbijo za našo varnost.

Učiteljica Anita Hrovatin

(Skupno 100 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost