041 619 125 info@os-vipava.si

Po več neuspešnih poskusih, ki jim je botrovalo slabo vreme, se je manjša skupinica zaposlenih OŠ Draga Bajca Vipava in ŠGV v soboto, 4. 3. 2023, le podala na dvodnevni pohod, na drugi del Camina Krk.

Pot smo začeli, kjer smo jo prejšnjič končali, to je v Malinski. Sprehodili smo se po Rajski poti do zaliva Kijac in nato do Njivic. Nadaljevali smo proti severu do najdišča Mohorov, sledili so ostanki rimskega mesta Fulfinum ter poznoantične nekropole na predelu Mirine. Nato smo se vzpeli do Fortičine, kjer smo z ostankov trdnjave že lahko videli Omišalj, do katerega smo prišli skozi park Dubec. Dobre volje smo se po uspešno premaganih 26 kilometrih nastanili v kampu ob morju. Večer smo si polepšali z degustacijo domačih vin in vin Guerila.

Naslednji dan smo pot nadaljevali pod Krškim mostom proti zalivu Voz. Nato smo se vzpeli do najdišča Kapelica, šli mimo plantaže smilja, potem pa hodili po pretežno ravni planoti nad morjem, vzporedno z Vinodolskim kanalom. Do morja smo se spustili v zaliv Slivanjska, nato pa šli nazaj po planoti mimo jame Biseruljka do naselja Rudine ter skozi gozd dosegli obmorski kraja Čižići ter tako uspešno zaključili 19-kilometrsko etapo.

Z novimi žigi v knjižici ter napolnjeni z energijo valujočega morja in toplega sonca smo se srečno vrnili domov.

Tea Furlan

 

 

 
(Skupno 133 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost