041 619 125 info@os-vipava.si

V sredo, 24. maja nas je na podružnični šoli Goče obiskala gospa Klavdija Štrancar upokojena učiteljica in nam predstavila pravljico Moteči madež. Nestrpno in z veseljem smo jo pričakali prvošolček in drugošolci v podaljšanem bivanju.

Najprej so imeli učenci kviz o sadju, zato so se razdelili v dve skupini. Posvetovanje za odgovore je bilo kar pestro. Obe skupini sta dosegli enako število točk.

Sledila je pravljica o pujsku, ki se je sladkal s češnjami in skrbel za svojo čisto zunanjost. Zgrožen  je opazil, da mu je zmečkana češnja pustila rdeč madež na zadnjici, ki ga ni mogel očistiti. Zgodba se je zapletla, ko so mu živali na kmetiji pomagale, vendar je bil vedno bolj umazan, zato se je skril. Ko se je ponoči vračal v svoj dom, je čofnil v blato in bil še bolj umazan in nesrečen. Naslednji dan so ga živali iskale. Ko se je prikazal, se je na soncu blato sušilo, odpadalo z njega in ga ob čudenju živali očistilo madeža. Postal je vesel, rožnat, čist in srečen.

Zatem so učenci imeli kviz o pravljici. Na učnem listu so iskali skrite besede in prebrali črke, ki so ostale ter spoznali, katere vrste živali so v pravljici nastopale. S povezovanjem številk so narisali pujska, ki so ga pobarvali.

Naslednji dan so učenci naslikali s tempera barvami drevesno vejico in z zamaški tiskali rdeče češnje.

Gospe Klavdiji Štrancar se lepo zahvaljujemo, da je bila pripravljena sodelovati z nami in nam popestriti čas v podaljšanem bivanju.

Marija Nabergoj

(Skupno 40 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost