041 619 125 info@os-vipava.si

Prvega septembra je v osnovno šolo Draga Bajca Vipava vstopilo 68 prvošolcev. Od tega 37 v Vipavo, 13 v Vrhpolje in Podnanos ter 5 na Goče.

V avli šole v Vipavi so otrokom in staršem šestošolke, pod vodstvom Kaje Praprotnik, najprej zapele pesem Ko si srečen. Po uvodnem govoru ravnateljice pa nas je pozdravil tudi župan občine Vipava, mag. Anton Lavrenčič ter Radio 1, ki je prvošolcem razdelil nekaj šolskih potrebščin. Mimo so prikorakali razposajeni palčki, katerim so otroci povedali, da v šoli potrebujejo šolske torbe ter zvezke in peresnico, ne pa orodja, ki so ga imeli pri sebi. Hitro so ga odložili in pohiteli po šolske torbe ter prvošolce po podelitvi rutk pospremili do učilnic. Tam smo prebrali pravljico O palčkih v šoli, se bolje spoznali preko različnih spoznavnih iger, pojedli torto in se v veselem pričakovanju, kaj bo prinesel nov, pravi šolski teden, poslovili.

 

Prag Vrhpoljske šole je prestopilo 9 deklet ter 4 dečki. Pred šolo smo jih pričakali učenci in učitelji PŠ Vrhpolje. V špalirju ob glasbi smo jih pospremili do jedilnice, kjer je potekala prireditev. Pripravili smo jim pester program, kjer so nastopali vsi učenci naše šole. Za konec jim je razredničarka slavnostno podelila še rutke. Nato so se od staršev poslovili.  Petošolci so jih pospremili do njihovega razreda.

V razredu smo se predstavili in si ogledali učilnico. Šli smo na obisk v druge razreda in se jim predstavili. Nekaj malega smo tudi že narisali in za konec je sledilo še sladko presenečenje (torta).

Prvi dan je hitro minil in prvošolčki so se polni vtisov s starši odpravili domov.

 

Na Gočah so štirje dečki in ena deklica pogumno zakorakali v telovadnico šole. Po uvodnem pozdravu razredničarke sta učenki 5. razreda deklamirali pesem, učenci 2. in 3. razreda pa so zaigrali dramsko igro od A do Ž ter zapeli in zaigrali pesem Pajek Pino. Nagovorit in pozdravit jih je prišla tudi gospa ravnateljica. Petošolci so učencem slavnostno podelili rutke. Sledilo je slovo od staršev. Prvošolci so to opravili hitro in pogumno, saj jih je v jedilnici že čakala torta. Z učenci smo se nato sprehodili po šoli in spoznali njene prostore. Pred vhodom v razred je učiteljica učencem razdelila prave vstopnice, ki jih je na vratih pregledal naš drugošolec. V razredu smo se predstavili, se pogovarjali ter brali pravljico. Čas je hitro minil in pred šolo so nas že pričakovali starši.

 

Tudi v Podnanosu so šolski prag prvič prestopili nasmejani in radovedni prvošolčki. Zanje in za njihove starše so starejši učenci pripravili kratek sprejem, kjer sta jih pozdravili vodja podružnice Andreja Likar Ivanov ter ravnateljica Mojca Pev, nato smo jim zapeli in recitirali nekaj pesmic in zaigrali dramsko igrico Mavrična ribica. Po igrici so jim igralci simbolično predali ribico z mavrično lusko, s katero smo jih sprejeli v naš pisan, mavrični svet podružnice.

Sledilo je slavnostno podeljevanje rumenih rutk, kratko slovo od staršev ter ob spremstvu petošolcev prihod v razred. V razredu smo se najprej spoznali, si ogledali kotičke v razredu ter se tudi prvič narisali kot prvošolce. Sledilo je še sladkanje z okusno torto in že je bil čas, da se spet snidemo s starši ter jim zaupamo naše prve šolske spomine.

 

Dragi prvošolčki, učiteljice vam želimo uspešno in znanja polno šolsko leto!

Učiteljice Natalja, Elena, Breda, Anita, Tjaša, Kristina in Karolina

(Skupno 184 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost