041 619 125 info@os-vipava.si

Projekt Erasmus+ (KA 229)

Journey with Emotional Wellbeing in Education, for Life

Kratek opis projekta

V projektu sodelujejo poleg naše šole še štiri šole (Irska, Finska, Španija in Italija). Projekt bo potekal dve leti. Glavni namen projekta je razvoj različnih veščin, s katerimi učenci skrbijo za svoje zdravje, dobro počutje in razvijajo čustveno inteligenco. V času trajanja projekta bodo izvedene različne aktivnosti, v katerih bodo sodelovali učenci različnih starosti. Velik poudarek bo na sodelovanju in spoznavanju učencev. 

Sodelujoče šole:

  • Clocha Rince NS, Moyvalley (Irska)
  • Colegio de Educación infantil y primaria Arana Beato, Jerez de la Frontera (Španija)
  • Kempeleen Ylikylän yhtenäiskoulu, Kempele (Finska)
  • Istituto Comprensivo E.Galvaligi, Solbiate Arno (Italija)
  • Osnovna šola Draga Bajca Vipava

 

Božične in novoletne voščilnice

V okviru projekta so učenci na sodelujočih šolah v času tik pred božično-novoletnimi počitnicami izdelali voščilnice, ki smo jih šole izmenjale preko spleta. Povabilu za izdelavo voščilnic so se na naši šoli odzvali številni učitelji in učenci, kljub temu, da smo v tem obdobju imeli pouk na daljavo. S precej volje in iznajdljivosti učencev in učiteljev je nastalo zelo veliko zanimivih in domiselnih voščilnic. Voščilnice, ki so nastale na naši šoli in na sodelujočih šolah, si lahko ogledate na spodnji povezavi.

 
 
“Mystery call”
 
V aprilu in maju so se naši učenci v okviru aktivnosti “Mystery call” povezali z učenci sodelujočih šol preko videopovezave. Učenci pred začetkom klica niso vedeli, s katero šolo bodo v zvezi. To so morali ugotoviti  na podlagi vprašanj vrste “DA/NE”. Kljub pouku na daljavo in časovne stiske z drugimi obveznostmi učencev ob vrnitvi v šolo, smo uspeli izpeljati dva videoklica. Pri prvem videoklicu z italijansko šolo so sodelovali učenci, ki obiskujejo izbirni predmet italijanščina pod vodstvom ga. Maruške Rojc (komunikacija je potekal v angleškem in italijanskem jeziku), pri drugem videoklicu s finsko šolo pa učenci dodatnega pouka .angleščine (6. razred) pod vodstvom ga. Veronike Gomizelj. Naši učenci so zelo hitro ugotovili, iz katere države so učenci na “drugi strani” zveze. Učenci so pri obeh videoklicih radi sodelovali in je čas (pre)hitro minil.
(Skupno 169 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost