041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Sprejem prvošolcev v Podnanosu

Sep 5, 2017

Prvi šolski dan je za vsakega otroka nekaj posebnega, nekaj posebnega pa je tudi za starše in družinske člane, ki spremljajo malega prvošolca v šolo, v novo zgodbo njegovega življenja.

V Podnanosu je prvi šolski dan potekal mirno in lepo. Starši so svoje otroke, male prvošolce,  pripeljali do šole in se počasi odpravili v prostore šole, kjer so nas pričakali vsi učenci in vse razredničarke naše podružnice. Učiteljica Katarina Vitežnik je s kitaro spremljala petje pesmi Trije korenjaki, ki so jo peli prav vsi učenci, medtem ko so v špalirju spremili prvošolce do njihove učilnice.

Tam so prvošolci izbrali svojo mizo in odložili svoje stvari, veliko je bilo tudi fotografiranja, objemov in celo nekaj solz.

Po kratkih informacijah smo pozdravili starše in se poslovili od njih, delo pa nadaljevali v učilnici s predstavitveno igro ter pogovorom o tem, kdo smo, od kod prihajamo, kako se počutimo…

Sledila je pravljica TIHO, TUKAJ BEREMO (Becky Bloom, ilustracije Pascal Biet), pogovor in risanje. Vsak otrok se je tudi sam podpisal.

Pravljičnemu dogajanju je sledila slovesna pogostitev s torto in sokom.

Ob koncu prvega šolskega dne nas je obiskala še ga. ravnateljica Mojca Pev, ki je pozdravila otroke in starše ter vsem zaželela vse dobro na novi poti življenja, ki ji pravimo ŠOLA.

Vida Trošt Vidic, razredničarka

Fotografije: Teja Kodre Konec

Najbolj iskano

(Skupno 342 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost