041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Utrinki o delu otroškega parlamenta (OP)

Mar 15, 2019

Predstavniki učencev od 4. do 9. razreda so na srečanjih otroškega parlamenta debatirali o delu in življenju na šoli, o upoštevanju pravil šolskega reda, o medsebojnih odnosih in spoštovanju.

Predlagali so več učenja za življenje, učenje v naravi, prevetritev jedilnika za malico, več pogovorov pri razrednih urah o temah, ki zanimajo mlade, izboljšanje medsebojnih odnosov in spoštovanja, manj domačih nalog v 4.razredu….

Med razmišljanjem o učenju za življenje in željami po pridobivanju novih znanj s praktičnim delom je nastal idejni načrt za postavitev visoke grede. V sodelovanju z učitelji in hišnikoma bodo učenci 9. razredov  pripravili akcijski načrt za visoko gredo in ga izvedli od ideje do postavitve, zasaditve zelenjave in dišavnic ter urejanja. Po njihovem odhodu iz OŠ bo visoka greda ostala prihajajočim generacijam kot učni pripomoček za učenje z opazovanjem in praktičnim delom.

Pet predstavnikov učence 7., 8. in 9.razreda se je 7. marca udeležilo medobčinskega OP v Ajdovščini, Tine Nabergoj pa bo 19. marca šolo zastopal še na regijskem OP v Tolminu.

Delo mladih parlamentarcev sedaj čaka poročanje v oddelku ter dogovori o uresničevanju zamisli o spremembah in izboljšavah. Vsem želimo uspešno nadaljnje delo.

Mentorica OP Mojca Habič

Najbolj iskano

(Skupno 101 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost