041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Gostovanje ob materinskem dnevu

Mar 26, 2019

Naši učenci so večkrat v letu na gostovanju v Domu starejših občanov Pristan v Vipavi. V goste gredo vedno pripravljeni z glasbenimi in gibalnimi točkami, vsakič v drugi sestavi in z drugo zvrstjo glasbe.Ob kulturnem prazniku so zapeli ubrani glasovi naših Pok, tokrat pa je ob mlajši tamburaški skupini Bisernice zapel, zaplesal in recitiral drugi razred.

Z veznim besedilom je vsebine povezovala Vita Vidrih, učenka 4.a razreda. V program sta razredničarki 2.a in 2.b razreda Savica Trošt in Nadja Kompara vključili recitacijo O dedkih in babicah, ter petje in ples ob samih ljudskih vižah Mi imamo radi, Jaz pa ti pa židana marela in  Majhna sem bila. Tamburaške Bisernice, njihova mentorica je ga. Vlasta Lokar Lavrenčič, vključujejo nekatere učence 4. in 5. razreda. Na stojala so si učenci postavili štiri liste: Bratovščina sinjega galeba, Golovrško, Sreča na vrvici in Mojca pokrajculja.

Stanovalci so bili zlasti nad tamburaši tako navdušeni, da so prosili, naj skupina dve pesmi ponovi. Učenci so bili ob zaključku krajšega programa pogoščeni s sokom in rogljičem.

Med glavne namene takih obiskov sodijo  zagotovo vzgojni vidiki: spoštovanje starejših, povezovanje ljudi v kraju, navajanje na javno nastopanje in še bi lahko naštevali. Veseli smo, da lahko naše večplastno vzgojno poslanstvo uspešno uresničujemo s takim sodelovanjem.

Nadja Rodman Koradin

Najbolj iskano

(Skupno 83 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost