041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

PRIREDITEV ZA STARE STARŠE

Mar 28, 2019

V petek, 22. 3. 2019, so našo šolo obiskali prav posebni gostje, stari starši. Učenci razredne stopnje so jim pripravili dogodek namenjen samo njim.

Prireditev za stare starše se je odvijala že drugo leto zapored, tokrat s še večjim obiskom kot lansko leto. V telovadnici Osnovne šole Draga Bajca Vipava se je zbralo veliko starih staršev, ki so prišli gledat nastope svojih vnukov. Ti so jim pripravili poseben program, prepleten z raznovrstnimi nastopi vseh razredov, v katerih so učenci pokazali svoje spretnosti v plesu, petju, igranju in celo modni reviji. Prireditev je inštrumentalno oplemenitil nastop tamburaške skupine Bisernice pod mentorstvom Vlaste Lokar Lavrenčič, ter pevsko obarvala šolska pevska zbora Poke in Pike pod vodstvom Nadje Rodman Koradin.  Prireditev sta povezovala Tinkara Bago in Tai Bratož, med točkami pa smo kot napovedovalce na velikem platnu lahko videli tudi naše najmlajše.

Pred in po prireditvi so si stari starši lahko ogledali razstavo s svojimi portreti v različnih likovnih tehnikah in različne druge izdelke učencev nastalih ob misli nanje. Ob začetku pomladi in prihajajočem dnevu Zemlje je izšlo tudi šolsko glasilo, letos s prav posebnim poudarkom na skrbi za Zemljo. Napisano je z ročno pisavo učencev in učenk razredne stopnje. Obiskovalci so ga lahko prejeli v zameno za dobrodelni prispevek. Vsa zbrana sredstva so bila namenjena za šolski sklad.

S trudom in zagnanostjo so učenke in učenci pokazali, kako veseli in hvaležni so za stare starše, ki jih spodbujajo, zanje navijajo in jih razvajajo. Množičen odziv ter besedne in pisne pohvale ter zahvale starih staršev so pokazale, da so bili tudi stari starši veseli povabila in nad prireditvijo navdušeni. Ob taki vzpodbudi lahko skoraj gotovo rečemo, da bomo tudi naslednje leto začetek pomladi praznovali na podoben, vesel in dobrodelen način.

Marija Mikuž – Papež, Nadja Rodman Koradin in Laura Raspor

Najbolj iskano

(Skupno 483 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost