041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Med 10 najboljšimi podjetniškimi idejami iz Slovenije tudi dve iz naše šole

Apr 23, 2019

V sredo, 17. aprila 2019, je v Novi Gorici potekala zaključna prireditev tekmovanja POPRI. To je tekmovanje za najboljšo podjetniško idejo med mladimi. Mladi tekmujejo v treh kategorijah: osnovnošolci (od 7. razreda naprej), srednješolci in študentje. Na tekmovanje so mladi slovenski podjetniki oddali 99 podjetniških idej. Strokovna komisija je med prispelimi podjetniškimi idejami izbrala 10 polfinalistov iz posameznih kategorij. Med njimi sta bili tudi dve ekipi iz naše šole in ena ekipa iz OŠ Dobravlje.

Našo šolo sta zastopali ekipi:

  1. a:Kaja Simonič, Eva Kovač, Tisa Princes Ledinek, Vida Furlan in
  2. b: Valentin Tomažič, Vid Zorn iz 7a, Leo Volk, Luka Trošt, Rok Kopatin.

Šola pri izvajanju interesne dejavnosti sodeluje z Razvojno agencijo ROD. Podjetniški krožek na šoli vodita sodelavki z ROD-a Tanja Krapež in Andreja Vister. V okviru krožkov sta učence seznanili s podjetništvom in celotnim postopkom od ideje, zasnove artikla do končnega prototipa.

Učenci naše šole so strokovno komisijo tekmovanja za najboljšo podjetniško idejo POPRI poskušali prepričati z dvema podjetniškima idejama Pametna ura Kekec in Pametno zibko Nina Nana. Pametna zibka rešuje problem nespečnosti dojenčkov. Zibka otroka uspava na najbolj naraven način, saj simulira varno zavetje maternice – naročje mamice, sesanje pri prsih, nošenje, zibanje in zvoke, podobne tistim, ki jih je poslušal dojenček, ko je bil še v trebuhu svoje mamice.

Pametna ura Kekec, je namenjena pohodnikom, športnikom in gorskim reševalcem. Na uri je hologram, ki omogoča 3D prikaz zemljevida in prikaže koče v okolici, določi nadmorsko višino na kateri se planinec nahaja in mu pokaže kakšna je še višina in potreben čas do vrha, možne poti na vrh.

Veseli smo, da so med 10 najboljšimi ekipami v Sloveniji tudi dve iz naše šole. Dekleta, ki so soustvarjala zibko Nina Nana pa so se uvrstila na drugo mesto.

V imenu šole se zahvaljujemo Razvojni agenciji ROD iz Ajdovščine, še posebej Tanji in Andreji za odlično pripravo učencev, koordinacijo pri uresničevanju podjetniške ideje ter za dobro sodelovanje s šolo. Hvala tudi občini Vipava, ki je že v začetku šolskega leta prepoznala pomembnost razvijanja podjetnosti med mladimi in nam sofinancirala izvajanje podjetniškega krožka na šoli.

Vsestranske podpore, dobrega sodelovanja in odličnih podjetniških idej si želimo tudi v naslednjem šolskem letu.

Čestitke učenkam in učencem za odlično podjetniško idejo in odlično zastopanje šole.

Povezava na objavo v medijih:

https://robin.si/index.php/lokalno/dobre-novice/item/5767-najboljse-podjetniske-ideje-ucencev-iz-dobravelj-in-vipave

Mojca Pev, ravnateljica.

Najbolj iskano

(Skupno 322 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost