041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

DELAVNICA ORIGAMIJA V PODNANOSU

Apr 9, 2019

V torek, 2.4.2019, smo imeli učenci 4. in 5. razreda podružnice Podnanos priložnost spoznavati japonsko kulturo. Učenke  japonskega krožka Ana Nabergoj, Nina Furlan, Tia Žgur in Zala Žvanut pod mentorstvom učiteljice Sonje Simonič Puc so izvedle na naši šoli delavnico origamija.

Najprej nas je učiteljica Sonja v japonščini pozdravila in se predstavila, enako smo se naučili tudi sami. Predstavila nam je zgodovino in namen origamija, nato pa smo sami poskušali prepogibati papir tako, da so iz njega nastale željene oblike.

Delali smo v skupinah, vsaka je imela svojo mentorico – našo vrstnico. Dekleta so nas natančno vodila skozi potek izdelave, tako da so pod našimi rokami nastali čudoviti izdelki.

Na koncu smo pod vodstvom učiteljice Sonje vsi naredili še žerjava, kar  je bilo precej zapleteno. Na Japonskem verjamejo, da če narediš 1000 žerjavov te čaka srečno in dolgo življenje. No, nam jih sedaj manjka le še 999!

Učiteljici Sonji in njenim učenkam se zahvaljujemo in jih vabimo, da naslednjič pri nas organizirajo še delavnico sušija!

Andreja Likar Ivanov

Najbolj iskano

(Skupno 309 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost