041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Mednarodni dan knjig za otroke

Apr 10, 2019

2. aprila obeležujemo mednarodni dan knjig za otroke. Praznujemo ga v spomin na rojstni dan velikega pravljičarja Hansa Christiana Andersena.

Vsako leto ob tej priložnosti ena od nacionalnih sekcij Mednarodne zveze za mladinsko književnost (IBBY) pripravi poslanico in plakat. Letos je vanju svoja občutenja strnil litovski pisatelj in ilustrator Kęstutis Kasparavičius. Vodilna misel njegove poslanice je ”Knjige nam pomagajo, da ne hitimo”.

Tudi mi smo se ustavili in v šolski avli pripravili razstavo, ki pregledno prikazuje bogastvo naše šolske knjižnice, učenci 3.a razreda pa so likovno ustvarjali ob Andersenovi pravljici Palčica.

Kristina Kovač

Iz poslanice:

”Pogosto nas tudi prepričujejo, da živimo v stoletju informacijskega preobilja, v stoletju, ko sta naglica in hitenje neizbežna.

A zgodi se, da v roke vzameš knjigo in začutiš, kako je lahko tudi drugače. Knjige imajo namreč čudovito lastnost – pomagajo nam, da ne hitimo. Ko listaš po knjigi in se mirno zatopiš v njeno vsebino, te na lepem ni več strah, da bi vse neopaženo zdrvelo mimo tebe.”

http://www.ibby.si/images/stories/2.april/2019/zgibanka-2.april_2019.pdf

Najbolj iskano

(Skupno 136 obiskov, današnjih obiskov 2)
Dostopnost