041 619 125 info@os-vipava.si

Dogodki

julij 2024
PTSČPSN
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
« Jun   Avg »

Arhivi

Mini Planica

Apr 5, 2019

V sredo, 3. aprila, je dan na OŠ Podnanos potekal malo drugače. Vsi se še živo spominjamo zaključka smučarskih poletov v Planici. Zaradi dobrih dosežkov naših smučarskih skakalcev je to pravi praznik za Slovence. Zato smo k nam smo povabili Mini Planico in tako vsaj malo okusili, kaj pomeni skakanje.

Zjutraj smo z velikim strahom gledali v nebo in se spraševali ali bo vreme dovolj dobro, da bomo izpeljali, kar nas je čakalo. Že zgodaj zjutraj, v rahlem dežju je na naše igrišče pripeljal kamion. Iz njega je kmalu zrasla majhna smučarska skakalnica in doskočišče z umetno travo.

V naslednjih urah smo se preizkusili v smučarskih skokih vsi učenci s podružnice, pridružili pa so se nam tudi večji otroci iz vrtca. Pred skakanjem sta nam trenerja pokazala, kako se pravilno pelješ po zaletišču, kar smo vadili kar na tleh. Vsak skakalec je dobil svojo startno številko, čelado in smuči. S smučkami je bilo potrebno najprej varno priti po stopnicah na vrh zaletišča, kar je nekaterim na začetku povzročalo tudi manjše težave. Vsi skakalci so pokazali veliko poguma in se spustili po zaletišču, čeprav se je marsikak skok končal na zadnji plati. A vedno je tako, da vaja dela mojstra in vedno več je bilo takih, ki so skok lepo zaključili. Vsaka skupina je imela eno uro časa za skakanje in kar prehitro je bilo konec. Na koncu so vsi skakalci dobili diplome in »zlate medalje«, ki jih je prispevala Argeta.

Lepo je bilo gledati otroške oči, ki so se svetile od navdušenja, ko jim je uspel dober skok ali varen pristanek. Vsak je bil zadovoljen, da je premagal strah in si upal zapeljati po skakalnici, s tem pa je seveda zrasla tudi samozavest. Ta nam v življenju vedno pride prav. Otroci in odrasli, ki smo bili zraven, bi si želeli, da bi lahko to še kdaj ponovili.

Ves ta dogodek sta našim otrokom omogočila turistično društvo Podnanos in TIC Podnanos, za kar se jima iz srca zahvaljujemo. Hvala in upamo, da bomo tudi v bodoče tako sodelovali!

Katarina Vitežnik

Najbolj iskano

(Skupno 165 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost