041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Pomlad je naša

Apr 12, 2019

V sredo, 10.4.2019 je v organizaciji JSKD potekal prvi koncert otroških in mladinskih zborov občin Vipava in Ajdovščina. V kulturnem domu so se zbrali mladi pevci Pik in Pok, ki sicer prepevajo na matični šoli, pevci otroškega pevskega zbora podružnic iz Goč in Vrhpolja, ter Mešani mladinski pevski zbor ŠGV Vipava. Tokrat je kot strokovni sodelavec revijske nastope spremljal uveljavljeni zborovodja našega zamejstva Mirko Ferlan.

Vsak zbor je svoje petje predstavil s tremi ali štirimi skladbicami, ki so izbrane glede na zahteve zborovskega petja. Pesmice je potrebno zapeti kar se da natančno intonančno in ritmično, kar pa za mlade začetnike ni prav lahko. Pike so z otvoritvijo letošnje revije vnesle v prostor kulturnega doma prisrčnost otroškega nastopanja. Pri klavirju jih je spremljala tudi Ivana Tomažič. Podružnica Vrhpolje je tokrat pod vodstvom dirigentke Sare Furlan postavila pred gledalce številen zborček. Podružnica Goče se je predstavila s sicer manjšim zborom, a je zaradi pevskih izkušenj mladih pevcev zato dokazala enako doslednost v petju. Zbor vodi Polonca Rosa.  Obe podružnici je pri klavirju spremljala naša Katarina Kovačič. Cikel otroških zborov so zaključile Poke, ki jih tretje leto vodi Nadja Rodman Koradin. Mladinski zbor ŠVG se je predstavil z dvema tujima skladbama in slovensko ljudsko priredbo Sem šel, sem šel čez gmajnico. Zbor vodi Meta Praček.

JSKD je po zaključku uradnega dela koncerta zborovodkinje in korepetitorke povabil na razgovor s strokovnim spremljevalcem, kjer je bilo navedeno, da ima kulturni dom v Vipavi dobro akustiko, zato je vsak ton dobro slišati. Zelo sta bili pohvaljeni tudi dve instrumentalistki – violinistka, ki je spremljala MeMPZ ŠGV, ter naša Ana Poljšak.

Do drugega leta bomo poskušali upoštevati nasvete strokovnega sodelavca in tako izboljšati naše petje.  

Nadja Rodman Koradin

Najbolj iskano

(Skupno 249 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost