041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

Pri sosedih

Apr 2, 2019

Učenci 4.b razreda se vsaka dva ali tri tedne srečamo z učenci enega izmed oddelkov Cirius-a. Doslej so njihovi učenci prihajali k nam v goste, tokrat pa smo, ker pri DRU obravnavamo dejavnosti  v domačem kraju, sami stopili skozi njihova vhodna vrata in se seznanili z raznolikostjo tamkajšnjega dela.

Od pozdrava v avli smo najprej stopili do spalnic in kopalnic, kjer bivajo nekateri učenci skoraj ves teden. Ob spalnicah so tudi prostori za zdravstveno nego, pralnice in tamkajšnji vrtčevski oddelek. Najbolj zanimiva nam je bila senzorna soba, kjer smo plavali v žogicah, ležali na najmehkejši blazini in opazovali učinke lebdečih luči. V dnevnem delu smo si ogledali učilnico, fizioterapijo, delovno terapijo in telovadnico. Kljub veliki želji po kopanju smo morali bazen opazovati smo skozi okna. Med tamkajšnjimi zaposlenimi so tudi nekatere naše mame, ki so nas v svoje prostore prav toplo sprejele in nam predstavile svoje delo.

V zaključku srečanja smo zapeli Kristini, ki je ravno ta dan praznovala svoj osebni praznik. Ponovili smo tudi petkovo snov iz SLJ in se ustno zahvalili učiteljici Alenki Lemut za prijetno predstavitev zavoda. Ob vrnitvi v šolo smo ugotovili, da je jutri, 2. april – dan avtizma. Glede na to, da malo že poznamo tamkajšnje učence, bomo prihodnje srečanje z njimi na naši šoli oblikovali glede na pobude učencev 4.b razreda.

Nadja Rodman Koradin

Najbolj iskano

(Skupno 187 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost