041 619 125 info@os-vipava.si

Arhivi

5 pepelk

Maj 24, 2019

V sredo, 22. 5. 2019, smo si ogledali predstavo Žarka Petana 5 pepelk. Zgodba govori o kraljeviču, ki se med poslušanjem pravljic zaljubi v Pepelko. Svojega očeta prosi, naj mu jo pomaga poiskati. Odrasli pa včasih otrok ne razumejo, zato kralj iskanje prepusti ministru. Ta najde kar pet deklet, ki se izdajajo za Pepelko, a nobena ni prava. Tako se kraljevič in minister s pomočjo pravljičarja odpravita v knjigo pravljic. Bo kraljevič tam našel pravo Pepelko?

Prikupno predstavo, ki prikazuje najstniško iskanje, ljubezen in hrepenenje, so odigrali učenci Osnovne šole Šturje, pod mentorstvom Petre Rodman. Z izvrstno igro so nam popestrili dopoldne, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

Manca Kranjc Primožič

Članek o gledališki predstavi sta napisali tudi Ivana in Nika:

Pet pepelk v Vipavi

V sredo, 22. 5. 2019, smo v Vipavi gostili dramski krožek Osnovne šole Šturje. V Kulturnem domu Vipava so nam odigrali gledališko predstavo Pet pepelk.

Prijazna babica je vnukinjama pripovedovala pravljico o lepem  kraljeviču, ki se je zaljubil v Pepelko iz pravljice. A v realnem svetu ni bilo pepelke za princa. Pasti je moral v pravljico. Tako je padal iz pravljice v pravljico, jo iskal na Marsu, v gozdu pri Sneguljčici in na viteških igrah. Ko je bil njegov trud končno poplačan, sta se poročila in srečno živela.

Navdušeni smo bili nad predstavo, saj nas je spomnila na naše otroštvo, popeljala nas je v svet znanih pravljic. Naučili smo se, da se trud v življenju izplača, da moramo vztrajati, če si nekaj resnično želimo.

Hvala dramskemu krožku iz Šturij, da nam je popestril in obogatil dan.

Ivana Tomažič in Nika Jež, 6. c

Najbolj iskano

(Skupno 429 obiskov, današnjih obiskov 1)
Dostopnost